Recap of AMA | Aug 2022

MILC Platform took part in an AMA with ApeDubai in their telegram channel. Here is the summary of that AMA.

Section 1 | Direct Questions

Q1. What is the status of your Project?

Ans. Well, where should I start as so many cool things are going on.
The entire platform is live and includes the following components.

At www.milc.global anyone can become a member of our social community platform and anyone can try out our metaverse. We are no longer in the concept phase, but are expanding the functionality in live operation.
The MILC Platform actually is an infrastructure for media and entertainment in any form and its users. We try to build a bridge between these two worlds and find a new interpretation of how media will reach its users in the future.

Actually, we have our metaverse live. What we are trying to do is combining the media and entertainment industry with its users.

To get a little bit more into the technology:
The hard challenge for us is to comprehend a gamified B2B/B2C and C/C platform developed using Unreal Engine in such a way that the data is easily accessible via the web without the need to download an app or anything else. For all global developers, this is the challenge right now, because it’s the only way future metaverses will make sense.
The MILC Platform is a professional marketplace where media can be traded and financed. But it is also a place where valuable content can be shown and discussed directly with consumers. From the user perspective, the MILC Platform is also a future 3-dimensional streaming platform.

Q2. Compare to other metaverse projects what makes the MILC Platform different?

Ans. First of all we have been a media company ourselves for more than 25 years, we run our own TV stations among other things. We know the global media scene and its needs very well.
Our suggestion to the industry is to come to our metaverse and work with many representatives of the industry. Together we all achieve much more than if we each build our own metaverse. The feedback on this proposal has been gigantic, as many have understood that developing their own metaverses could become very complex.

Q3. What are your current business goals?

Ans. Right at the moment we are talking to big advertisers and media brands who are eager to enter the world of metaverses. We are talking as well to big content providers and event companies.
So it won’t take years until the project is profitable for everyone (by the way, also for our users — but more about that later), maybe a few weeks or months. Personally, I think that this is really important as we have investors who deserve to get something out of their invest.

Q4. Your definition of the MILC Platform as a Web 3 Project, what does that mean?

Ans. This is where it gets interesting, because it’s not our goal to simply become a new Facebook. In the MILC Platform, you are not just a digital product being marketed, you are a digital personality. All your rights must be controllable by you alone. Only you decide to whom you make them available. The MILC Platform is just an infrastructure that offers you different possibilities.
Even if a central team runs the platform, the sum of the users is decentralized and makes its own decisions. Also, our business partners run their business independently from us and are only controlled in terms of platform ethics and compliance. This is our definition of Web3. Less data control, more data security and personal responsibility.

Q5. What is your projection for the MILC Platform in the next 5 years?

Ans. First of all I have to say that we are very happy to have a great team and that we have been able to tie a staff of developers to the project who have the know-how and experience to make these metaverses work. This puts us, along with others, at the forefront of the development of the new so-called Web 3.
We definitely want to be among the top 5 leading metaverses in the world. To achieve this, we will not stop investing in the platform and developing it further and further. The fact that we are not a startup and that we are always able to resist any up and down market, hopefully gives kind of a security to all friends that are supporting us. Beside of that we want to help together with other serious projects to develop and implement the new Web 3 standards.
Of course, we are nothing without our Users. We do hope that they share our vision and support us on our way. But as I said, our Users will participate in a completely different way as well.

Q6. What are the next steps?

Ans. If you visit our platform, you will already have an idea of the quality. But we are working constantly on more functionalities right now. Video integration for example, the multiplayer Version and individual Avatars, AI integration, some buildings that will open in the next few days and many many more. It’s a journey but you can witness it live.

Q7. How can average users support you and what are their benefits?

Ans. As I said it is all about our users.
So if you as a User think that we are on the right track, then all you have to do is subscribe to our social community platform, become a member and tell your friends. Beside the fact that you will enjoy many cool features plus latest metaverse experiences you are suddenly one of our business partners.
As this, and as another expression how we define web3, you will participate on all platform revenues equal to us. As a start 50% of our revenues will be distributed to all our members. Whether you want or not 😉. This will increase btw the more we grow. As I said, we don’t treat you as a product anymore, you are the main value and we see it as a natural to let you participate on our success. If Facebook would do the same (they never would) they would have to give back around 45Billion USD to their 3Billion Users every year.
In the new web 3 world we actually think that this would be more than fair.
So, all you have to do is make us that strong 🙂 and this is what will happen.

Section-2 | Community Questions

Q1. You are among the reputable exchanges only in Pancakeswap and Gate and uniswap. Do you intend to be listed in reputable exchanges that have more trading volume and users such as binance, MEXC and coinbase and kucoin?

Ans. yes 🙂

Q2. You have a supply 200 million. Are you going to burn tokens too?

Ans. yes, it's all the whitepaper

Q3. As a smart investor, I choose a project with promising potential seen from tokenomics, good experienced team, clear roadmap, project that makes sense. My question is do you have all of them, and where can I find details about it?

Ans. It’s all in the whitepaper. So far we’ve been always on schedule 🙂

Q4. What is the most ambitious goal of $MLT project? Could share with us any Upcoming Updates?

Ans. As everyone is on the same starting line right now, of course we are aiming for a no.1 position. We are all professionals out of the industry, working in a new space. That’s an advantage! At least we’ll give our best 🙂

Q5. How old is MILC Project? What are the major plans ahead? Could you show to us image of your roadmap?

Ans. We started already in 2017, we took our time to do one step after the other. Typical German attitude 😉

Q6. An important issue is project security. We may be hacking many projects every day. What has the MILC Project done for project security?

Ans. Task forces are set up. We will be prepared. That is very very important.

Q7. The total supply of tokens for your project is 200.000.000 How many tokens are in circulation? And how will the tokens be released?

Ans. please track us on coingecko

Q8. During the 2021 I got scammed a few times, rug pulls — soft rugs etc. — how can we investors be sure that $$MLT will not be similar, are your contracts public & somewhere to be seen?

Ans. of course, please see www.milc.global. Even our smart contract was officially audited.

Q9. How important is the COMMUNITY to you? and how can we collaborate or help you for the development of the project?

Ans. That’s the key to everything. Without their support we are lost. But I think we treat the community very differently.

Q10. Which one of these aspects is Important for you?

1-Increasing Token Price
2-Building Community Trust
3-Expanding Partnership Globally

Ans. 2, 3, 1 The token price is an expression of your trust. If we don’t have it, it never will have a value. The token value is nothing we are participating from. We are not speculating. Wetake care that the project supports your individual projection.

Q11. Smart contracts are prone to failure, and many projects fall victim to it, costing user funds and discrediting projects. How reliable and secure are your smart contracts? Did you test it with either party?

Ans. yes, please visit our website. We are a regulated company and we have a name to lose.

Q12. Will you have any other DeFI feature like staking, yield farm or NFT in the future. Can you share with us the future development plan of your project from a global perspective?

Ans. tokenized version. The Utility Token is there, NFT Marketplaces are integrated in the MILC Platform. We even will approach other markets with a security token. I define my company as the first fully tokenized media fin tech house. We all need to transform otherwise we all miss the chance.

Q13. According to the project’s roadmap- what are your most important next priorities?

Ans. Many, many Users that can use the platform at the same time through the web. We will reach that goal as we are working with Partners who are able to provide us with unlimited server capacity.

Q14. STAKING is one of the strategies to attract users and hold them and long term. So, does your project have staking program? If so, can you tell us how can we stake in your platform? How high is your APR? And is there any specific amount to stake?

Ans. Yes, we have together with mantra dao

Q15. Who are the major Audience of your project? Is there any focus on non-Crypto users, who don’t have any knowledge about NFT and DeFi?

Ans. Yes, our main target group is the global mass market. 99% of those are non-crypto users. But through our system they slowly will learn what the beauty of tokenized structures is.

Ending Note from Hendrik:

Ok guys, I hope I was able to answer most of your questions.
Meet me and my team here: https://t.me/MILCplatform. It’s very active and transparent community and anyone is invited to discuss everything.

There is an independent Traders group as well. The best place if it comes to Token discussions. We don’t discuss that in the main channel: https://t.me/MILCtraders

Thank you guys have a great day, evening, night wherever you are!

ABOUT MILC

The MILC platform aims to become one of the leading business and entertainment Metaverses. A melting pot, connecting the professional media industry with its fans. Through its own Open Web GL Metaverse and Web3 social community platform, it offers the possibility for all users, for the first time, to interact directly with the media and entertainment industry. In addition, MILC Platform offers a blockchain-based multimedia marketplace for professional content providers to trade licenses for movies, television, streaming, online publishing, music, gaming and art. It provides NFT-supported financing models for media projects as well as extensive small business opportunities for every market participant and user.

The MLT (Media Licensing Token) serves as a medium of exchange, contract signing vehicle and revenue sharing medium across all platforms within the MILC Metaverse.

MILC Platform Socials:

Website | Twitter | Discord | Telegram | Medium | Email | Whitepaper | One Pager | Deck

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
MILC (Media Industry Licensing Content)

The MILC Platform was created by Welt der Wunder® and constructs a blockchain-managed licence, trading and sales platform with high-quality video content.